Hengelbouw

Winter 2014-2015

Aankomende winter willen we de mogelijkheid bieden je eigen vlieghengel te bouwen (afbouwen). Als je een beetje handig bent is dat in een paar avonden (4) en voor een redelijke prijs (vanaf 100 euro) mogelijk.Materiaal (geheel voor eigen kosten);
o Blank
o Ogen (top-oog, geleide-oog, start/trek-oog, verkas-oog)
o Handvat met cone
o Reelhouder (compleet!)
o Butt of afdekplaat
o Wikkelgaren
o Lak

Dit materiaal is onder andere te bestellen bij:
o jsflyfishing.com
o store.hookhack.com
o rutenbau.eu
o fishboneshop.be

Het eenvoudigste is om een complete kit te bestellen maar als je je een beetje verdiept in de materie is het ook mogelijk je materiaal ‘los’ te bestellen. Uit eigen onderzoek blijkt dat je vanaf circa 100 euro een vlieghengel kan afbouwen. Men is wel wat onduidelijk over de kosten van het verzenden vanuit het buitenland, ik kom bedragen tegen van circa 25 euro vanuit USA maar dat is sterk afhankelijk van afmeting, gewicht en eventuele invoerrechten.

De keuze van de blank is geheel aan jou. Internet staat vol met informatie over de verschillende eigenschappen van blanks.

Vaak is het noodzakelijk om te betalen via een creditcard. Als je die niet hebt kan je een 3V prepaid Visa card overwegen. Hiermee kan je online betalen. Zie www.3vcard.nl

Tijdens de voorbereidingsavond zullen we ook eventueel benodigde hulpstukken of –materialen bespreken en verder organiseren. Denk hierbij aan schuurpapier, tape, hulpstukken om te wikkelen en lakken, e.d.

Planning:
September; materiaal bestellen
Oktober; voorbereiden (tevens verzendtijd)
November/December/Januari/Februari; bouwen
(mogelijk hebben we meer tijd nodig voor de voorbereiding. In overleg kunnen we dan bijvoorbeeld twee avonden per maand gaan bouwen)

Locatie:
Kensoor kantine te Nieuwebrug

Inlichtingen bij:
Martin van der Wagt
t: 06-3812.8892
e: martinvanderwagt@gmail.com